SCO SANDKALK
Skodshøj 16
9530 Støvring

Forside Produkter Indfarvet Bygningsbevaring Arbejdsbeskrivelse KONTAKT

TLF 96 86 76 00       konsulenten@sandkalk.dk

 

Indfarvet Sandkalk på mursten

indfarvet sandkalk på mursten

 

SCO Sandkalk leveres i plastikspande med 20 liter

Er der store tykke løsnede kalkflager skal disse skrabes væk, men man behøver ikke absolut rense helt i bund. Ofte skal der en "forsigtig hånd" til afrensningen, hvis man vil have en pæn jævn overflade. Kalk gennemtrænger og binder ikke ældre kalklag, men langs skrabede kanter kan der ske en vis indtrængning og binding, f.eks., hvis man på "hullerne" filtser en finkornet sandkalk på den afrensede overflade.

Sandkalken er blandes af 4 dele vellagret kulekalk og 1 del sand  0-250 my eller efter ønske og 4 dele kalkvand, men blandes også specifikt til de enkelte opgaver.

Sandkalken leveres også med kalkægte farver efter ønske.

Sandkalken er velegnet som bund for efterfølgende kalkmælksbehandling, den er også velegnet som en afsluttende behandling på pænt afrettet bund.

Sandkalk skal omrøres grundigt før brug, hvorefter ca. ¼ del hældes op i en ren spand, som jævnligt omrøres, husk at påsætte låget på sandkalkspanden. Når der skal bruges mere sandkalk gentages processen.

Før der sandkalkes er det som regel nødvendigt at forvande med kalkvand nogle m² foran så sugeevnen bliver tilpas, husk for lidt og for meget sugeevne kan være lige skadeligt.

Påføring af sandkalk sker med kalkkost.

Når sandkalken har siddet tilpas, færdiggøres den ved filtsning med viskosesvamp med rundbevægelser,  det kan være nødvendigt at tilføre en smule vand, men pas på det kan hurtigt blive for meget.

Sandkalk der skal stå som et afsluttende lag, gøres hver side færdig i en arbejdsgang for at undgå skel. En god ide er det at udføre parallelle sider samme dag, hvor der opsættes malertape ca. 2 cm ind på tilstødende sider.

Efter de første sider er hærdet, normalt 1 - 2 dage, kan man påsætte malertape lige ind i hjørnerne og efter de tilstødende sider er sandkalket, kan tapen trækkes af og hjørnerne vil stå knivskarpe. Det er også tilrådeligt at påsætte tape ved lofter, døråbninger og fodpaneler.